Pelle på slottet.

Öööööööjjjjjjj.... Long time no see och så vidare. Hur är det fatt? Jag mår fint, jag mår fint. Blir inte så mycket tid framför skärmarna så här års (som sig bör), så inläggen blir väl mindre frekventa nu ett tag. Säger världens redan slappaste bloggare.
 
Tänkte berätta lite om helgen som var. Då drog jag, syrran och kusin-Sandrew till Gripsholm slott. Målet? Att få se Lejonet på Gripsholms Slott irl, det uppstoppade mästerverket från 1700-talet. Det liknar inget annat i uppstoppningsväg och har både Hollywood-smile och tunga i trä. För att inte tala om ögonen som är stora som tefat och... ja, lite väl tät placerade varandra? Skiten är awesome i alla fall. Jag köpte både fanbild, kylskåpsmagnet och godisask i presentshopen.
 
Om förresten vi hade med oss selfiepinnen för bästa vinkeln? Kanske. Och om vi laddade ned night vision-appar för leka Karsten Torebjer? Kanske.
 
Slottet i övrigt? Skitläskigt. Coolt, men skiiiiiitläskigt. Älskar att gå runt i gamla hus och deklarera högt att "här skulle jag inte kunna tänka mig att bo". Det fanns stora sovsalar med sängar mitt i rummen och väggar full av hemsökta porträtt. Överallt fanns det också lönngångar, vilket är mest häftigt men också uppgjort för en spökparad.
 
Pelle: skeptiker by alltid annars, troende by slottsvandringar.
 
Efteråt tog vi öl i Mariefreds hamn och gluttade på folk som sprang i något lopp. Förjävla trevlig ort, det där Mariefred. Passade också på att åka till Taxinge slott på hemvägen. Här spelar man visst Hela Sverige bakar (tror jag, har aldrig sett). Så alltså vi gick vi runt och ropade på Tilde De Paula.
 
Tilde result: negative.


TAGGAR: bra helg / spökhelg / tilde de paula-helg / ölhelg