Alltså Laleh...

Hitlåtens Historia drog igång i onsdags och först ut var Laleh som berättade om sin storslagna überhit Some Die Young. Jag vet inte vad det är med mig och Laleh, men hon gör mig fan knäsvag? Jag har känt så ända sedan jag såg hennes Invisible som "veckans hitvarning" på ZTV. Jo, jag minns den. Jag och syrran gick apeshit över den låten och fattade inte vem denna människa var som gjorde så grym musik. "Varför har man inte hört talas om henne innan" och så vidare.
 
Det är lustigt, jag kan höra en sekund på Some Die Young och så tänker jag direkt på terrorattackerna i Norge den 22 juli 2011. En sekund och jag åker direkt tillbaka det ögonblicket då jag började läsa om "pistolskytt går lös på norskt ungdomsläger" och som sedan leder till en återkommande sorg över alla som dog den dagen. Fast på en bra sätt. Faktiskt.
 
Det har jag och typ hela skandinavien gemensamt förstår jag nu, för sällan har en låt satt sin prägel på en nutida händelse på samma sätt som just Some Die Young gjort. Folk led till och överlevde tack vare Laleh. Så jäkla fint ändå!
 
I programmet så besöker Laleh också Utöya för första gången och det är så jävla fint. Fan vad jag älskar tv ibland alltså! "Dumburk" my ass, det är här fint och viktigt och en del av historien! Älskar också musik! Och Laleh!
 
 
 
..............vad hände ens i det här inlägget?
 
Hitlåtens Historia och avsnittet om Lalehs Some Die Young finns att streama på SVT Play fram till 26 mars 2018. [Länk till avsnitt]


KATEGORI: Film och tv / Musik
TAGGAR: pelle och hans känslor